Nyheder

En klimavenlig valgkampagne?

Kan en valgkampagne overhovedet være klimavenlig?

Da jeg besluttede mig for at stille op, gav jeg mig selv den udfordring at valgkampagnen skulle være klimavenlig. Ja, egentlig allerhelst CO2 neutral. Jeg vidste dog hurtigt godt at begge ville blive utroligt svært, da der alt andet lige er et CO2 aftryk både på valgplakater og brug af digitale medier til at kommunikere igennem. Og selvom jeg cykler end del har jeg ikke teknologien til rådighed til at omdanne min trampen i pedalerne til el.

Men jeg er stædig og mener at politikere skal gå forrest som eksempel, så derfor gør jeg alligevel alt, hvad jeg kan og klimakompenserer, der hvor det ikke er muligt at holde CO2 aftrykket nede.

Her er, hvad jeg regner på for at min valgkampagne kan blive så klimavenlig som muligt

  • Transport til mig og eventuelle frivillige til valgkampagne relaterede aktiviteter
  • Valgplakater og andet print materiale anvendt
  • Brug af hjemmeside og digital kommunikation
  • Mad til mig og eventuelle frivillige til valgkampagne relaterede aktiviteter

Her er initiativerne for at nedsætte CO2 aftrykket af min valgkampagne:

  • Jeg har bestilt det mindste antal valgplakater muligt med Lokallisten Lolland, hvilket var 6 – jeg foreslår i øvrigt at man forbyder valgplakater i Lolland Kommune.
  • Jeg cykler rundt og tager eller kun offentlig transport eller blaffer eller bruger samkørsel.
  • Måltider uden kød til arrangementer jeg deltager i og til eventuelle frivillige
  • Jeg udfordrer mig selv til at føre en kreativ valgkampagne, hvor jeg bruger genbrugsmaterialer og upcycler, hvor det er muligt.

Jeg vil vildt gerne høre fra dig, hvis du har flere kreative idéer til, hvordan jeg kan føre en klimavenlig valgkampagne eller yderligere nedsætte mit CO2 forbrug. Skriv til hej@jonassylvesterkaspersen.dk eller hop ind på min Facebook-side og give dit bud. Alle

Jeg er lige nu i dialog med organisation Climaider for at udregne mit CO2 aftryk præcist. Climaider hjælper forbrugere og virksomheder med at udregne deres CO2 aftryk og klimakompensere via projekter med en veldokumenteret positive effekt for klimaforandringerne. Mindst lige så vigtigt, skaber de via deres app et overblik over, hvordan vi hver især via konkrete handlinger nemt kan nedsætte sit CO2 aftryk i dagligdagen.

0