Jonas Sylvester Kaspersen

jonassylvesterkaspersen@gmail.com

https://jonassylvesterkaspersen.dk/

 

Jeg stiller op til kommunalvalget 2021, fordi Lolland har et uforløst potentiale og menneskelige ressourcer, der ikke bliver sat i spil, fordi de ikke passer ind eller tænker anderledes.

Jeg er 31 år gammel og flyttede hjem til Lolland i 2017 for at gøre en forskel efter at have læst, arbejde og boet i København, Brasilien, Colombia, England og Spanien. Jeg er iværksætter og har arbejdet både i private virksomheder, det offentlige og for civilsamfundsorganisationer, der gør at jeg ser flere perspektiver.

Jeg vil virkelig gerne bringe de perspektiver, erfaringer og friske øjne med ind i byrådet.

Klimaet først

Ungdomsliv og uformel læring

Iværksætteri, ildsjæle og bosætning

En investering i Lolland som klimavenlig kommune er en investering for både Lolland og verdens fremtid. I Lolland Kommune vi skal gå forrest – også selvom det nogle gange kan være svært. Når vi går forrest, så følger andre med. Vi skal være stolte af at være forgangskommune for at løse klimaforandringerne og vi skal hele tiden stræbe efter at gøre det bedre. Lolland har nemlig et stærkt fundament af aktører og infrastruktur som Gate 21, Ren Energi Lolland, Saften, Globen m.fl., der for alvor kan være med til at sætte os på landkortet som klimavenlig kommune.

Vi skal gøre det lettere for os hver især at træffe klimavenlige valg og skabe udviklingsprojekter, der giver synlighed og tiltrækker klimaeksperter og studerende til øen, så Lollands klimaeventyr også er med til at sikre en lokal udvikling.

Der findes ikke et one-size fits all for at beskrive ungdommen. Unge er nysgerrige. Unge er flagrende. Unge er nytænkende. Unge er engagerede. Unge er pressede. Frem for alt er unge forskellige.

I løbet af ungdommen udforsker og oplever man mange ting. Der er mange forventninger fra sig selv og omverden samt mange bolde i luften. Oplevelser – opture og nedture – relateret til skole, venner, fritidsliv, arbejde, familie, uddannelse, kærester, identitet mm.

Min 31 år skal  ikke forhindre mig i at kæmpe for ungdommen – for jeg ser på daglig basis, hvor vigtigt det er at de bliver hørt og set. At der handles på ungdommens idéer og udfordringer, så gnisten kan blive til en flamme og komme os alle til gode.

I Lolland Kommune skal der være mulighed for at søge nye veje og måder at leve sit liv på for såvel lollikker som tilflyttere. Vi skal gå massivt efter at skabe attraktive rammer for iværksættere, ildsjæle og mønsterbrydere på Lolland.

Vi har allerede et rigt foreningsliv, der giver os en helt unik chance for at skabe et Lolland med plads til forskellighed, der ikke følger den traditionelle vej og suser igennem uddannelsessystemet. Iværksættere, Ildsjæle og mønsterbrydere er med til at bringe nødvendig nytænkning og engagement til vores lokalsamfund samtidig med at de skaber arbejdspladser til sig selv og andre.